Київ
5 березня 2019
Кличко: Передання управління паркувань через систему ProZorro – це приклад прозорого ведення бізнесу (відео)
Завдяки системі ProZorro місту вже вдалося зекономити мільярди гривень.
news-image

Передання паркувальних майданчиків за допомогою системи ProZorro – це гарантія прозорого надходження коштів до бюджету.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час засідання сесії Київради, коли обговорювали проект рішення щодо передання паркувальних майданчиків через систему ProZorro, пише «Є!» з посиланням на інтернет-портал kiev.klichko.org.

«Ми всі хочемо жити в європейській країні, їздити по нормальних дорогах, отримувати нормальний сервіс. Ми хочемо рівні умови ведення бізнесу, як це є за кордоном. А з іншого боку ми не хочемо змінювати ту систему, яка дісталась нам у спадок ще з радянських часів, коли в ручному режимі вирішувалось, хто займатиметься стоянками, де свої люди, де чужі. Абсолютно прозорі, зрозумілі умови для ведення бізнесу – це запорука конкурентних умов в нашому місті, це запорука надходжень до бюджету, це сигнал для інвесторів, що наше місто стане заможним», – зауважив мер Києва.

За його словами, завдяки системі ProZorro місту вже вдалося зекономити мільярди гривень.

«Так, наприклад, раніше столиця отримувала лише 280 тисяч гривень на рік від надання в оренду місць для об'єктів пересувної торгівлі. Після залучення до цього процесу системи ProZorro надходження до бюджету міста тільки від однієї пересувної кав'ярні сягнули 900 тисяч гривень на рік», – продовжив голова КМДА.

Щодо передання в управління паркувань та схвильованості підприємців, які там сьогодні працюють і бояться втратити роботу, міський голова зауважив, що ці підприємці мають пріоритетне право запропонувати умови роботи та взяти участь у прозорому конкурсі.

«Ми повинні впорядкувати роботу, щоб створити систему, яка працюватиме на громаду, щоб місто розвивалося і ставало справді європейським», – підкреслив Віталій Кличко.

Після промови мера депутати Київради підтримали рішення щодо передання паркувальних майданчиків через систему ProZorro, за проголосували 64 депутати.

Також це рішення Київради привітав радник мера Києва та депутат Верховної Ради Дмитро Білоцерковець.

«Київрада підтримала проект рішення, який переводить право розподілу паркувальних майданчиків на конкурентних засадах через систему ProZorro! Відкритість і прозорість є основними принципами роботи мера столиці. Розпочато довгий, але правильний шлях до наведення порядку в паркувальному просторі Києва», – написав депутат в соціальній мережі.

Читайте також:В уряді пропонують встановити граничний розмір тарифу за опалення