Київ
6 березня 2019
Кличко обговорив з активістами питання проблемних забудов Києва
Кличко відзначив, що міська влада постійно здійснює перевірки об’єктів, щодо яких виникають питання.
news-image
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з ініціативною групою активістів щодо перевірки законності забудов у столиці. Про це пише «Є!» з посиланням на портал kiev.klichko.org.

Кличко відзначив, що міська влада постійно здійснює перевірки об’єктів, щодо яких виникають питання. Зокрема він нагадав, що після таких перевірок були розірвані договори оренди землі із забудовниками на Андріївському узвозі та на Осокорках.

Мер столиці зазначив, що із  наданого активістами переліку з 53 об’єктів більшість документів отримані до 2014 року.

«Ми, як міська влада, постійно проводимо такі перевірки. І в цьому питанні співпрацюємо з громадськими активістами, аби спільними зусиллями припиняти незаконні будівництва, ті, щодо яких є претензії у громади. Саме завдяки сигналу від активістів ми розірвали договір оренди землі із забудовниками на Осокорках, на Андріївському узвозі. Це дуже важливо, аби громада допомагала нам», - відзначив мер Києва.

Під час зустрічі обговорили питання створення комісії за участю громадських активістів, які  допомагатимуть міській владі виявляти порушення, до яких вдаються забудовники. 

Кличко зазначив, що всім власникам спірних будовництв місто пропонує пройти Містобудівельну раду, погодити проект, врахувавши зауваження фахівців і громадськості. Також міська влада ретельно перевіряє всю документацію на будівництва - до процесу перевірок долучені представники 6 департаментів КМДА та профільні заступники голови. Якщо забудовник ігнорує інтереси міста і громади - з ним розривають договір оренди землі, підкреслив мер столиці. 

Кличко додав, що частину активістів сьогодні намагаються використати заради політичних або бізнесових інтересів. 

«У нас немає якогось змагання з активістами, хто кого переможе. Наше завдання – об’єднати зусилля», - наголосив мер столиці.

Нагадаємо,1 березня він надав доручення структурним підрозділам КМДА здійснити низку додаткових перевірок, за результатами яких будуть вжиті ефективні заходи для припинення виявлених порушень.

Читайте також:Кличко: Передання управління паркувань через систему ProZorro – це приклад прозорого ведення бізнесу (відео)