Економіка та бізнес
7 березня 2019
У РФ заявили, що «Північний потік-2» буде побудований до кінця 2019 року
Раніше повідомлялося, що газопровід побудований на одну третину
news-image

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що магістральний газопровід "Північний потік-2" буде побудований у визначений раніше терміни - до кінця 2019 року. Про це повідомляє прес-служба російського відомства, передає «Є!» із посиланням на РБК.

В ході переговорів з главою австрійського нафтогазового концерну Райнером Зееле сторони обговорили хід роботи з освоєння Південно-Російського родовища, обсяг видобутку газу, на якому за підсумками 2018 року склав близько 25,1 млрд куб. м.

"Переконаний, що наші спільні зусилля та робота, проведена для просування "Північного потоку-2", не виявляться марною, і в кінцевому підсумку проект буде успішно реалізований в строк", - заявив він.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу в рік від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини.

Нагадаємо, ВАТ "Газпром" заявив, що газопровід "Північний потік-2" побудований на одну третину. Загальна протяжність покладених на дно Балтійського моря труб газопроводу зараз становить 818 км.

Зазначимо, що Данія поки не прийняла рішення про те, чи дозволить вона прокладати газопровід "Північний потік-2" у своїх територіальних водах, але припустила, що триваюча агресія РФ щодо України робить таку можливість менш вірогідною.

Читайте також: Європарламент виступив за припинення проекту «Північний потік - 2»