Економіка та бізнес
11 березня 2019
Рабінович: Ми втратили на торгівлі з РФ 11,6 млрд дол., отримавши нуль переваг від Європи (відео)
Політик переконаний, що уряд робить все, щоб догодити західним партнерам, при цьому абсолютно ігноруючи інтереси народу.
news-image

Україна втратила 11,6 млрд доларів на торгівлі з Росією, не отримавши ніяких переваг від Європи, пише «Є!».

Про це заявив народний депутат, голова партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «П'ять питань Вадиму Рабіновичу За життя» на телеканалі NewsOne.



«Ми втратили на торгівлі з Росією і країнами СНД 11,6 млрд доларів. Тому що у нас тепер «європейський курс». Добре, але якщо перевірити дані, то з Європою ми наторгували на 3,5 млрд доларів. Скажіть, а як ми будемо жити, якщо ми на 8 млрд доларів знизили свій торговий оборот і нічим це не компенсували? Європа нам не дала жодної переваги! Вони тільки вимагають, щоб ми вирубували для них свій ліс і підвищили тарифи», - обурився Рабінович.


При цьому, на його думку, Україна має всі задатки, щоб бути багатшою і жити краще, ніж більшість країн Європи.

«Ми повинні жити краще за більшість європейських країн, тому що у нас краща земля, краще місце розташування. Але цього не відбувається, тому що ті, хто при владі, самі не знають, що вони роблять, що вони будують. Вони кажуть, мовляв, ми будуємо Європу. Я їх запитую: «А яку конкретно економіку?». У відповідь - тиша», - констатував політик.


Він також підкреслив, що цілі, які декларує влада, не відповідають її реальним діям.

«Влада каже, що наша мета - уникнути Росії. На словах ми від неї вже пішли, не купуємо там газ, а купуємо в Швейцарії. Але Швейцарія не видобуває свій газ! Вони просто беруть паливо з РФ, додають до ціни 100 доларів за кубометр - і потім продають нам. Це називається патріотизм?», - поставив риторичне запитання парламентарій.


За його словами, наш уряд робить все, щоб догодити західним партнерам, при цьому абсолютно ігноруючи інтереси народу.

«Наш прем'єр днями заявив, що ми не можемо знизити тарифи, тому що тоді від нас відвернуться наші союзники. Тобто, на його думку, втрачати союзників ми не можемо, а ось вбивати свій народ тарифами - це будь ласка! Так навіщо нам такий уряд, така влада?», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Україна на 12-му місці серед найбільших експортерів зброї у світі