Суспільство
11 березня 2019
Міністр екології закликає відмовитися від використання пластикових пакетів на час посту
Ідея належить церквам Великобританії та США.
news-image

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак закликає громадян під час посту відмовитися від використання одноразового посуду з пластику, пластикових пакетів і упаковок, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Ставте хештег #giveupplasticforlent, якщо готові приєднатися до сhallenge#Великий_Піст_без_пластику. Ця ідея належить церквам Великобританії та США. Місцеві священники закликали прихожан протягом Великого Посту не лише обмежувати себе у їжі та напоях, але й відмовитися від одноразового посуду із пластику, уникати надмірного використання платискових пакетів і упаковок. По-моєму, гарна ідея і досить екологічний виклик. ", - написав міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За словами Семерака, українські церкви також щорічно виходять з хорошими екологічними ініціативами.

"Знаю, що багато наших громадян завдяки церковним настановам в останні роки поступово відмовляються від використання пластикових квітів. На жаль, повністю ще не відмовилися, але пласт зрушився", - зазначив він.

Міністр вважає такі ініціативи важливою просвітницькою роботою і сподівається, що і в 2019 році церква допоможе з екологічною освітою.

"Тому ставлю #giveupplasticforlent і запитую у вас: а ви готові приєднатися до такого челенджу?", - додав Семерак.
Читайте також: У християн східного обряду починається Великий піст