Економіка та бізнес
12 березня 2019
Змінились умови конкурсу на управління «Межигір’ям»
Про це повідомив голова відомства Антон Янчук.
news-image

Нацагентство з розшуку активів вирішило спростити умови конкурсу з відбору управителя резиденцією екс-президента Віктора Януковича "Межигір’я".

Про це повідомив голова відомства Антон Янчук, інформує «Є!», з посиланням на УП.

"Щоб мотивувати бізнес активніше брати участь у конкурсі з відбору управителя "Межигір’ям", АРМА вирішило спростити конкурсні умови та оголосити новий конкурс", – сказав він.

Очільник агентства пояснив, що раніше на конкурс виставляли рухоме і нерухоме майно, тепер управителю пропонують також корпоративні права фірми "Танталіт", якій належить більшість об’єктів на території резиденції.

"Контроль над корпоративними правами ТОВ "Танталіт" спростить управління нерухомим та рухомим майном на території "Межигір’я", – стверджує Янчук.

Крім того, за його словами, першочерговою метою є збереження майна резиденції. Тому новий конкурс не зобов’язує претендентів прогнозувати прибутки. Водночас, акцент має бути зроблений на якості управління.

"Ми встановили вимогу, що програма управління має включати те, як управитель бачить роботу в "Межигір’ї" музею корупції… Зрештою, ми додали умову про публічність конкурсу. Всі подані документи учасників можуть проходити публічне обговорення, в тому числі, за участі ЗМІ", – зазначив глава відомства.
Читайте також: Резиденція Межигір'я: Генпрокуратуру і НАБУ просять узгодити позицію