Події
12 березня 2019
Поліція допитала учасників побиття українського водія Uber у Варшаві
На даний момент нікому з них не висунуті звинувачення.
news-image

Учасники побиття водія Uber у Варшаві - 33-річного громадянина України Романа Куликова — самостійно з’явилися у відділку поліції за місцем надзвичайної події й дали свідчення по цій справі. Про це в коментарі Укрінформу заявив прес-офіцер поліції Кароль Цебуля, передає «Є!»

“Напередодні учасники цієї події самі з’явилися до відділку поліції, де їх було допитано”,- повідомив речник.

За його словами, на даний момент нікому з них не було висунуто звинувачення.

Він зазначив, що справу передано до районної прокуратури, де прийматимуться подальші рішення.

Як інформувалося, у п’ятницю ввечері український водій Uber був побитий у Варшаві кількома поляками напідпитку, які були його пасажирами. При цьому вони ображали його за національною ознакою. Зловмисники також пошкодили його автомобіль і утекли.

Куликов зміг записати факт побиття і образ на його адресу на мобільний пристрій. Після цього він зняв побої у шпиталі та написав заяву до поліції.

Справа набула широкого резонансу у соцмережах та у польських та українських ЗМІ. Заступник міністра юстиції Польщі Патрик Які в коментарі польському телеканалу Superstacja повідомив, що цю справу не можна залишати без уваги.

Напередодні у посольстві України у Варшаві відбулася зустріч з українцями, які працюють таксистами у Варшаві та стикалися з проявами ксенофобії зі сторони поляків. Під час зустрічі обговорено ситуацію щодо побиття водія Uber - громадянина України. Як зазначається, справа перебуває на особливому контролі Консульського відділу Посольства. Зокрема, направлено лист до Бюро уповноваженого РП з прав людини та комісаріату поліції з проханням про неупереджене та справедливе розслідування.

Читайте також: У Варшаві нетверезі поляки жорстоко побили українця-водія таксі