Економіка та бізнес
13 березня 2019
Акціонери «Укрнафти» хочуть звільнити голову правління Роллінса
Роллінс приступив до обов'язків голови "Укрнафти" у вересні 2015 року.
news-image

Акціонери найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" на позачергових зборах 28 березня планують припинити повноваження голови правління компанії Марка Роллінса з 30 квітня. Про це йдеться в повідомленні Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

"Акціонери планують припинити повноваження голови правління "Укрнафти" Марка Роллінса з 30 квітня 2019 року. Якщо до того часу наглядова рада не визначиться з кандидатурою керівника, то ці повноваження тимчасово здійснюватиме особа, призначена загальними зборами акціонерів", - йдеться в ньому.

Також зазначається, що акціонери планують прийняти рішення про припинення повноважень діючих та обрання нових членів наглядової ради.

"Нова наглядова рада "Укрнафти" буде сформована загальними зборами акціонерів з одинадцяти чоловік, шість з яких будуть незалежними директорами відповідно до затвердженого загальними зборами акціонерів статутом товариства. З інших п'яти директорів три будуть представляти "Нафтогаз", два - міноритарних акціонерів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Роллінс приступив до обов'язків голови "Укрнафти".

Читайте також: На Прикарпатті село майже 50 років нелегально користувалось газом