Суспільство
13 березня 2019
Для багатодітних сімей ввели додаткові виплати: хто і скільки отримає
Сім'ї на кожну дитину, починаючи з третьої, отримуватимуть допомогу в розмірі 1700 грн на місяць до досягнення нею 6 років.
news-image

Кабінет міністрів ухвалив рішення про запуск з 1 квітня механізму додаткових виплат для багатодітних сімей, які становитимуть 1700 грн на місяць на кожну дитину, починаючи з третьої, до досягнення нею шестирічного віку, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу. Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, таким чином уряд реалізує ініціативу президента Петра Порошенка про допомогу дітям у багатодітних сім'ях.

За його словами, виплати проводитимуться на кожну дитину віком до 6 років «з метою поліпшення матеріального стану, створення належних умов виховання». 

«Кожна багатодітна сім'я отримає на третю, четверту, п'яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму», - сказав Рева.

За його словами, з 1 квітня допомога на кожну дитину становитиме 1626 грн на місяць, з 1 липня - 1699 грн, з 1 грудня - 1779 грн. Рева відзначив, що до кінця року на реалізацію цієї ініціативи потрібно буде спрямувати 2,4 млрд грн.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував встановити з 1 квітня розмір допомоги в 1700 грн на кожну дитину і не міняти його до кінця року. Його пропозицію було підтримано. Як повідомляв УНІАН, в Україні з березня стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Крім того, уряд провів індексацію пенсій українцям з березня.

Читайте також:«Ощадбанк» почав виплачувати субсидії грошима