РФ не вводитиме санкції проти артистів з ЄС, оскільки там немає співаків рівня Кобзона
Раніше Кобзон заявив, що чекає відповідних заходів від російської влади
news-image

Росія не стане дзеркально відповідати на розширення чорного списку Євросоюзом в частині заборони на в'їзд для низки артистів з РФ.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ТАСС.

"Розмінюватися немає сенсу, там немає артистів рівня (Йосипа) Кобзона", - заявив журналістам міністр культури РФ Володимир Мединський.

У понеділок в офіційному журналі ЄС був опублікований розширений список осіб з РФ, щодо яких прийнято адресні санкції. У нього, зокрема, потрапив перший заступник голови комітету Держдуми з культури, народний артист СРСР Йосип Кобзон.

Загалом в список потрапили 19 фізичних та дев'ять юридичних осіб. Серед них - перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін і заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов. Крім того, в списку значаться начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ генерал-лейтенант Андрій Картаполов і депутат Держдуми, керівник московського відділення КПРФ Валерій Рашкін.

Читайте також:В Держдумі всі депутати "Je suis Кобзон"

Сам Кобзон заявив, що чекає відповідних заходів від російської влади по відношенню до європейських громадян.

"Вони не пускають десять артистів, і ми повинні. Щоб вони відчули, як це - обмежувати свободу людини. Адже вони своїми санкціями порушують права і свободи людей", - заявив Кобзон.

За його словами, він пишається тим, що опинився в компанії російських патріотів.