Політика
15 березня 2019
Заступник голови Держлісагентства пропонує створити нове міністерство
На думку чиновника, з окремим міністерством "можна вивести лісову галузь на високий рівень".
news-image

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар пропонує створити Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості, повідомила прес-служба Держлісагентства, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"З окремим міністерством ми зможемо вивести лісову галузь на високий рівень", - зазначив В.Бондар на IV з'їзді лісників України.

Він додав, що Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб прискорити вирішення низки питань, зокрема, розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини.

На думку заступника голови відомства, створення міністерства надасть можливість розробити національну лісову політику, здійснити інвентаризацію лісів і належним чином профінансувати всі роботи в лісовому господарстві.

Як повідомлялося, підприємства Державного агентства лісових ресурсів за підсумками 2018 року одержали 466,1 чистого прибутку, а їхній чистий дохід збільшився на 23% - до 16,8 млрд грн. Підприємства відомства заготовили 16,5 млн куб. м деревини (+ 3,7% до 2017 року), обсяг переробки зріс на 10%, до 2 млн куб. м.

Відповідно до держбюджету-2019, Держлісагентству виділено 614,7 млн грн, з них 462 млн грн - на ведення лісового і мисливського господарства, охорону і захист лісів у лісовому фонді.

Загальна площа лісових ділянок України становить майже 10,4 млн га, лісистість України становить 15,9%. У підпорядкуванні Держлісагентства перебуває 7,6 млн га лісів (73% лісового фонду України).

Читайте також: На Київщині небезпечно зросла кількість вовків