Суспільство
18 березня 2019
Великдень у 2019 році: дата й довгі вихідні на честь свята
Українці у 2019 році отримають цілих п’ять вихідних поспіль на честь Великодня і Дня праці – з 27 квітня по 1 травня.
news-image

Великдень щороку відзначається в різну дату, але завжди у неділю. В 2019-му він припадає на 28 квітня. Цим одним з 12 головних церковних свят завершується Великий піст, який триватиме з 11 березня по 27 квітня, пише «Є!» з посиланням на changeua.com.

Католицький Великдень буде святкуватися у 2019 році в неділю, 21 квітня, на тиждень раніше від православного. Таке розходження в датах пов’язане з різницею між юліанським і григоріанським календарями.

Рідко трапляється так, що це свято і католики, й православні відзначають в один день. Головний символ католицької Пасхи — великодній кролик, господині печуть пироги та різні солодощі у формі цієї тварини.

Великдень святкується у неділю, 28 квітня, вихідний день. Згідно з українським законодавством, якщо офіційний святковий день припадає на суботу або неділю, то і понеділок буде вихідним. Таким чином, й 29 квітня буде вихідним. Крім того, згідно із затвердженим Кабміном графіком перенесення робочих днів у 2019 році, вівторок, 30 квітня, також буде вихідним. Але цей день доведеться відпрацювати у суботу, 11 травня. Але на цьому вихідні в українців не закінчуються, адже 1 травня – День праці й офіційний державний вихідний.

Так, українці у 2019 році отримають цілих п’ять вихідних поспіль на честь Великодня і Дня праці – з 27 квітня по 1 травня.

Читайте також:На Тернопільщині збудують музей лемківської культури (фото, відео)