Війна
17 лютого 2015
МВС: люди мають бути готові до введення в Україні воєнного стану
Радник міністра МВС наголосив, що наразі не виключається питання введення воєнного стану
news-image

Люди мають бути готові до того, що в Україні буде введений воєнний стан. Про це повідомив журналістам радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на УНН.

“Президент уже неодноразово на цьому наголошував. Ми знаходимось в стані війни. Президент дав зрозуміти, що він готовий до введення воєнного стану в Україні. Я думаю, що люди повинні бути ментально готові до цього, оскільки для кожного українця сьогодні головним пріоритетом має бути збереження України як цілісної європейської держави. Поки говорити зарано, але таке питання не виключається. Агресія повинна бути зупинена, а наша земля повинна бути очищена від терористів РФ”, — повідомив З.Шкіряк.

Нагадаємо, від початку набуття чинності домовленостей у Мінську, станом на 17 лютого, терористи 164 рази обстріляли позиції сил АТО.

У щтабі АТО зазначають, що незаконні збройні формування намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь, щоб покласти на українську сторону відповідальність за зрив перемир'я. Зазначимо, бойовики активно намагаються встановити повний контроль над Дебальцевим та околицями. Водночас, "глава ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що бойовики повністю закрили Дебальцівський котел.

Читайте також: Порошенко і Генштаб приймуть найближчим часом рішення про порушення перемир'я, — Шкиряк