Події
20 березня 2019
Прокуратура просить 14 років ув'язнення для бойовика Лусваргі
Суд продовжив термін тримання під вартою обвинуваченого до 16 травня.
news-image

У вівторок, 19 березня, в Павлоградському районному суді Дніпропетровської області відбулися судові дебати у провадженні за обвинуваченням громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі в участі у терористичних організаціях та не передбачених законом збройних формуваннях. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва в Facebook, передає «Є!» із посиланням на 112.ua.

"Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу обвинувачений у ході дебатів визнав вину в частині своєї діяльності у не передбачених законом збройних формуваннях, однак заперечив участь у терористичних організаціях. 

Заслухавши сторони, суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого до 16 травня 2019 року та призначив на 2 травня 2019 року дату виступу обвинуваченого з останнім словом.

Нагадаємо, 4 травня 2018 року націоналісти на вулиці в Києві схопили Лусваргі та привели його під будівлю СБУ. Там його затримали. 7 травня бойовика було заарештовано на два місяці, після чого строк тримання під вартою судом продовжували. При цьому адвокат Лусваргі Валентин Рибін повідомив, що Головне слідче управління Служби безпеки України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення представниками організації С14 "терористичного акту і викрадення людини". У спецслужбі цю інформацію спростовують.

Читайте також: Бразильський бойовик з угруповань «ЛДНР» потрапив у монастир і вільно гуляє Києвом