Світ
20 березня 2019
Сьогодні - Міжнародний день щастя
20 березня у світі святкують День щастя – почуття, без якого неможливо уявити свого життя.
news-image

20 березня у світі святкують День щастя – почуття, без якого неможливо уявити свого життя. Бути щасливим — мрія кожного. Усі прагнуть перебувати у цьому дивовижному стані всебічного задоволення, повідомляє «Є!» з посиланням на Погляд.

Враховуючи, що прагнення до щастя є основоположною метою людства,у 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness) з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є спільним почуттям для всіх людей нашої планети.

Таку дату обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення. Практично в усьому світі день дорівнює ночі, що є символом рівності усіх жителів планети, вважають в ООН.

Вчені стверджують, що щастя людини врешті визначається трьома факторами: генетикою, життєвими обставинами та свідомими вчинками. На цьому наголошує й Соня Любомирські, доктор наук, професор психології Університету Каліфорнії у Ріверсайді, автор книги «Щастя – як саме?», зазначаючи: «Ви можете змінити, у дійсності, лише останню категорію — власну поведінку і щоденний хід думок про життя».

Рецепт щастя – індивідуальний. Те, що одного радує, в іншого може викликати зовсім іншу реакцію. Багато в чому відчуття щастя залежить від внутрішньої свободи людини, від її вміння задовольнятися тим, що вона має. Іноді, стверджуючи, що вона нещаслива, людина не усвідомлює всієї цінності вже отриманих дарів, таких як міцне здоров’я, родина чи друзі. Адже для когось це може бути неосяжною мрією.

Підтримуючи дану ініціативу, щиро бажаємо всім і кожному бути щасливим, отримувати від життя лише позитивні емоції, радіти навіть дрібницям, насолоджуватися кожним прожитим днем!

Читайте також:Великдень у 2019 році: дата й довгі вихідні на честь свята