Суспільство
20 березня 2019
Вчені довели, що люди не стають дорослими до 30 років
Науковці, які вивчають мозок, дійшли висновку, що люди не стають повністю дорослими, поки їм не виповниться щонайменше 30 років.
news-image

Науковці, які вивчають мозок, дійшли висновку, що люди не стають повністю дорослими, поки їм не виповниться щонайменше 30 років. Про це розповів журналістам в Лондоні один з авторів дослідження, професор Кембриджського університету Пітер Джонс, повідомляє «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Вчені наголошують, що вік, який можна вважати дорослим, не є однаковим для всіх.

Як показали дослідження, у 18 років, коли згідно з українським законодавством, людина стає дорослою, у мозку все ще відбуваються зміни, що впливають на поведінку, і роблять людину більш схильною до психічних розладів.

«Насправді ми говоримо про те, що визначення конкретного моменту, коли ви з дитини стаєте дорослим, виглядає дедалі абсурднішим. Це набагато складніший перехід, який відбувається протягом трьох десятиліть», – зазначив професор Джонс.

Він додав, що не може бути миттєвого переходу від дитинства до дорослого життя.

Інший учасник дослідження, професор Даніель Гешвінд з Каліфорнійського університету підкреслює індивідуальність такого процесу як розвиток мозку, пише The Independent. Як зауважив Геншвінд, що з практичних причин, наприклад, освітні системи при визначенні вікових категорій помилково схиляються до їх групової характеристики, а не до особливостей окремих індивідів.

Читайте також:Сьогодні - Міжнародний день щастя