Резонанс
21 березня 2019
Суд заарештував підлітків, підозрюваних у вбивстві військового під Харковом
Організатором убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця.
news-image

Чугуївський міський суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внесення застави 22-річній дівчині та 3 підліткам, підозрюваним у вбивстві 16 березня військовослужбовця за контрактом 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил. Про це йдеться у постановах, які зачитала у засіданнях суддя Світлана Оболенська, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

19 березня увечері Чугуївський міський суд Харківської області обрав запобіжний захід для підозрюваного в убивстві військового 18-річного Дениса Собченка. 20 березня суд обрав аналогічний запобіжний захід 22-річній Катерині Борисенко, яку підозрюють в організації вбивства, а також 16-річному Максиму Коломійцю і 15-річному Данилу Ярошу.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що за попередніми даними слідства, організатором убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця. Для розправи над чоловіком дівчина залучила трьох хлопців, із якими також раніше була знайома.

"За даними, які зараз перевіряються слідчим шляхом, мотивом убивства стала жага наживи", - сказано в повідомленні.

Нібито дівчина дізналася, що військовий отримав чималу виплату на банківську картку. Вона вмовила знайомих побити солдата. Жертву заманили в лісосмугу і спочатку побили, а потім дівчина віддала наказ добити хлопця, і виконавці завдали жертві численні поранення ножами. Розправу робили двоє підлітків (16 і 18 років). 15-річний хлопець знімав фото і відео злочину. Після вбивства потерпілого пограбували: забрали банківську картку, телефон, інші особисті речі.

Читайте також: Підлітки вбили військового та кинули тіло в лісосмузі