Інтернет
21 березня 2019
Google створив унікальний інтерактивний дудл до дня народження Баха (фото, відео)
Користувачі зможуть відчути себе композиторами і створити власну мелодію.
news-image

21 березня на стартовій сторінці пошуковика Google з'явився перший інтерактивний дудл, який створений на основі штучного інтелекту. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Унікальний дудл присвячений дню народження відомого німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха.

"Сьогодні ми відзначаємо день народження всесвітньо відомого німецького композитора і музиканта Йоганна Себастьяна Баха за допомогою нашого першого у світі Doodle з штучним інтелектом!", - відзначили в компанії.

 

 

Користувачі зможуть відчути себе композиторами і створити власну мелодію за допомогою технологій машинного навчання. Відзначається, що алгоритм навчався на 306 творах Баха: його завдання полягало в тому, щоб відновити відсутні в творах частини. 

За допомогою дудла необхідно нанести кілька нот на нотний стан, після чого алгоритм створить готовий невеликий твір у музичному стилі Баха, яким можна буде поділитися в мережі. 

Дудл буде доступний на стартовій сторінці два дні: 21 і 22 березня.

Йоганн Себастьян Бах народився 21 березня 1685 року в музичній родині скрипаля і диригента Йоганна Амброзіуса Баха. Після смерті батьків у віці 9 років він потрапив під опіку старшого брата, який служив органістом. Той навчив Йоганна грі на органі і клавірі. Бах був відомий як першокласний органіст, викладач і автор органної музики. За своє життя Бах написав понад 1000 творів практично у всіх музичних жанрах його часу.

Читайте також:Супрун пояснила, чи варто відмовлятися від хліба на дріжджах