Політика
21 березня 2019
У Польщі пояснили, чому не запросили Путіна на річницю Другої світової війни
На урочистості до Польщі було вирішено запросити тільки членів ЄС, НАТО і Східного партнерства.
news-image

У президента Польщі заявили, що посилання на історичну логіку з боку МЗС РФ виглядає проблематично, особливо у контексті вересня 1939 року, коли СРСР розпочав вторгнення у Польщу. Про це заявив голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє агентство PAP, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Таким чином він прокоментував заяву МЗС Росії щодо рішення Польщі запросити на 80-річння початку Другої світової війни нинішніх партнерів Польщі. Відсутність запрошення для Росії Москва назвала "ігноруванням історичної логіки".

"Посилання на історичну логіку з боку МЗС Росії особливо в контексті вересня 1939 року ми вважаємо проблематичним" - сказав Щерський.

Він зазначив, що відзначення 80-ї річниці "агресії проти Польщі, яка стала початком Другої світової війни, відбудеться в компанії держав, з якими Польща зараз близько співпрацює задля миру, який спирається на дотримання міжнародного права, повагу до суверенітету держав і їх територіальної цілісності".

"Порушення цих засад було ознакою агресорів 1939 року і залишається найбільшою загрозою для миру у наші дні" - сказав Щерський.

Як повідомлялося, канцелярія президента Польщі не запросила президента РФ Володимира Путіна на відзначення 80-ї річниці початку Другої світової війни. На урочистості до Польщі було вирішено запросити тільки членів ЄС, НАТО і Східного партнерства.

Читайте також: На посаді голови «Укравтодору» Новак заробляє більше, ніж міністром у Польщі