Суспільство
26 березня 2019
У Польщі судитимуть двох чоловіків за побиття та образу на національному ґрунті студента з України
Двоє чоловіків у приміській електричці побили хлопця-українця.
news-image

Прокуратура в Ґданську обвинуватила двох чоловіків у побитті та образі на національному ґрунті 20-річного студента з України. Інцидент трапився 21 грудня 2018 року у потязі Швидкісної міської залізниці (SKM) у Тримісті. Нападникам загрожує до 7,5 років позбавлення волі, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Про внесення в Окружний суд в Ґданську обвинувального акту у цій справі поінформувала у понеділок Ґражина Вавринюк, речниця Окружної прокуратури в Ґданську. Обвинуваченими є двоє чоловіків у віці 28 та 33 років.

Напад стався 21 грудня минулого року у потязі SKM сполученням Ґдиня-Ґданськ. Один із чоловіків записував на мобільний телефон 20-річного студента з України. Студента побили після того, як він попросив вимкнути камеру. Нападники били потерпілого по цілому тілу своїми головами, руками та ногами, а також пляшкою з алкоголем. При цьому вони ображали його з приводу його національності.

«Потерпілий сказав, що нападники атакували його, оскільки він є іноземцем і спілкувався по телефону російською мовою», - поінформувала Вавринюк, додавши, що постраждалий зазнав травм голови та грудної клітки.

За словами речниці, агресори втекли з потяга на станції у Ґданську. На початку січня поліція оприлюднила зображення чоловіків.

Майже відразу після публікації поліція почала одержувати повідомлення. Декілька з них підтвердило отриману раніше інформацію. 8 і 12 січня підозрюваних затримали.

Обидва чоловіки вже відбували покарання за подібні вчинки. Вони теж зізналися у скоєному.

Читайте також: У Польщі пояснили, чому не запросили Путіна на річницю Другої світової війни