Світ
27 березня 2019
Легітимність сучасної Російської держави базується на краденій історії сусідніх держав
Про це заявив голова інституту національної пам’яті України Володимир Вятрович, коментуючи скандальну заяву російських істориків про запорізьких козаків.
news-image

Сама легітимність сучасної Російської держави базується на краденій історії сусідніх держав. Про це пише «Є!» з посиланням на Прямий.

Про це у коментарі "Прямому" заявив голова інституту національної пам’яті України Володимир Вятрович, коментуючи скандальну заяву російських істориків про запорізьких козаків.

"На жаль, говорити про якісь нормальні фахові дискусії з російськими істориками про історію не доводиться. Історії як незалежної та аполітичної дисципліни в Росії не залишилося. Чимало колег істориків є, які намагаються вислужитися перед режимом і запропонувати їм якісь тези, які сподобаються Кремлю. Відповідно це насправді дуже далеке від того, чим мають займатися історики. Це більше нагадує те, чим займалися псевдо-історики в радянські часи", - сказав Вятрович.

Він зазначив, що російська ідеологія будується саме на постійному переписуванні історії і привласненні частин історії сусідніх держав.

"Сама легітимність сучасної Російської держави базується на краденій історії Київської русі. Очевидно, що зараз ми стали свідками того, що вони хочуть ще збагатити свою історію ще якимись сюжетами, які знову ж таки не мають нічого спільного з російською історією", - додав Вятрович.

Зазначимо, у своїй пропагандистській заяві Андрій Марчуков, старший науковий співробітник Інституту Російської історії РАН, повідомив, що у всього козацтва, в тому числі і запорізького, насправді російське коріння.

Він розповів про те, що багато козацьких військ були породженням російської державності. При цьому вони вірою і правдою служили Російській імперії і билися за її межі.

Читайте також:Maruv поїхала на гастролі до Росії