Світ
28 березня 2019
У Китаї головний інтернет-цензор та один з найвпливовіших людей світу отримав 14 років в'язниці
Чоловіка засудили за хабарництво.
news-image

У Китаї колишній головний інтернет-цензор країни отримав 14 років в'язниці за хабарництво. Про це повідомляє китайське інформаційне агентство Xinhua, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Суд у місті Нінбо на сході країни також зобов'язав Лу Вея виплатити штраф у розмірі трьох мільйонів юанів (447 тисяч доларів). Крім того, конфіскації підлягають нелегально отримані колишнім чиновником гроші та інші матеріальні цінності.

Засуджений заявив, що визнає вирок і не буде його оскаржувати.

Суд встановив, що Лу Вей з 2002 по 2017 роки систематично отримував хабарі за допомогу в питаннях, пов'язаних з управлінням Інтернетом, на загальну суму 32 мільйони юанів (понад 4,6 млн доларів). Він вже повернув частину одержаних злочинним шляхом грошей.

Лу Вей був кореспондентом Xinhua, потім очолив агентство, а в 2011 році став віце-мером Пекіна з питань пропаганди. У 2014 році він очолив новостворену Державну канцелярію інтернет-інформації, також він обіймав посаду заступника керівника відділу пропаганди Комуністичної партії Китаю. Чиновник став дуже впливовим, за що отримав прізвисько "Цар інтернету", а в 2015 році журнал Time включив його в список 100 найвпливовіших людей світу.

В наступному році Лу Вея несподівано звільнили з посади головного інтернет-цензора, а потім висунули звинувачення в корупції.

Читайте також: Відомий злодій з РФ незаконно отримав український закордонний паспорт