Економіка та бізнес
29 березня 2019
Раннє бронювання готелів в Україні на літній відпочинок скоротилося на 60%
На думку фахівців, туристичний бренд України не такий сильний, як бренди Туреччини або Єгипту.
news-image

Рівень раннього бронювання номерів курортних і міських готелів на літній сезон-2019 знизився на 60% порівняно з 2018 роком, повідомив виконавчий директор управляючої компанії Ribas Hotels Group Андрій Маренчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", передає «Є!»

"У попередні роки гості наших курортних і міських готелів бронювали номери на літній період у західній і південній частинах країни набагато раніше. Тобто, у січні, лютому і березні ми вже фіксували передоплачене бронювання. Станом на сьогоднішній день ми зафіксували, що порівняно з минулим роком рівень раннього бронювання впав на 60%. Кількість дзвінків суттєво не зменшилася, але часто люди телефонують, цікавляться цінами, але відмовляються бронювати", - сказав він.
Водночас 60% гостей міських готелів бронюють номери день у день, - зазначив А.Маренчук.

За його словами, лютий і березень були складними для готельного бізнесу, ситуація може дещо покращитися лише після першого і другого туру виборів, коли відпочивавальники переконаються в безпеці курортів та країни загалом.

"Зараз ми активно працюємо над маркетингом, проводимо розсилки раннього бронювання, акції, навіть попереджаємо, що робимо повернення коштів, якщо обставини гостя зміняться. Поки що вони не працюють: ні з корпоративними клієнтами, ні з іноземними - гостями з Білорусі, Молдови. Це стосується не лише одеського регіону, а й західного - Моршина, Трускавця, Буковеля, Яремче", - сказав він.

А.Маренчук, вважає, що важливим завданням залишається формування сильного туристичного бренда, здатного витримати наслідки негативних новин.

"Туристичний бренд України не такий сильний, як бренди Туреччини або Єгипту. Під час військового перевороту в Туреччині там також почалися численні повернення путівок. Але у них настільки сильний бренд, що щойно туристи дізналися про нейтралізацію конфлікту, одразу почали бронювати готелі. Саме тому основне завдання сьогодні - на рівні держави формувати сильний туристичний бренд. Не лише для Одеси, а й для всієї країни", - наголосив А.Маренчук.
Читайте також: Український лоукостер влітку запустить рейси до Хорватії