Суспільство
1 квітня 2019
До ПЦУ перейшли 505 парафій
Станом на сьогодні до Православної церкви України перейшло 505 парафіяльних храмів та два кафедральні собори УПЦ МП.
news-image

Станом на сьогодні до Православної церкви України перейшло 505 парафіяльних храмів та два кафедральні собори УПЦ МП. Про це свідчать дані карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП, передає «Є!» з посиланням на УНН.

Так, за даними карти, до ПЦУ 29 березня перейшла парафія у Миколаївській області, зокрема, Свято-Михайлівська церква м. Первомайськ.

Крім того, на минулому тижні до ПЦУ перейшли – Свято-Іуліанівська церква с. Соломіївка та Свято-Преображенська церква с. Кураш у Рівненській області, Свято-Миколаївська церква с. Переспа у Волинській області, церква Іоана Богослова с. Небіж у Житомирській області, громада с. Чечеліївки Кропивницької області, Церква Св. вмч. Димитрія с. Пилиповичі у Київській області, Церква Святої Тамари с. Тамарине у Миколаївській області, Церква Покрови Божої Матері с. Лісоводи у Хмельницькій області.

Нагадаємо, управління Кримської єпархії помісної УПЦ отримало від окупаційної влади листа про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де розташований єдиний в Сімферополі храм Православної церкви України.

Читайте також:На Вінниччині батюшка Московського патріархату не віддає церкву селянам, люди моляться на вулиці