Світ
17 лютого 2015
В Пентагоні офіційно призначили нового керівника
Церемонія урочистої присяги відбулася традиційно в Білому домі.
news-image

Ставленик президента США Барака Обами на посаду глави Пентагону 60-річний Ештон Картер у вівторок, 17 лютого, офіційно став 25-м міністром оборони Сполучених Штатів. Нового керівника оборонного відомства привів до присяги віце-президент США Джо Байден, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

"Я хочу засвідчити, що буду допомагати нашому керівництву захищати ті прекрасні можливості, які лежать перед цією великою державою, щоб зробити світ кращим для наших дітей, щоб створити більш безпечний світ", - зазначив новий міністр оборони США.


Церемонія урочистої присяги відбулася традиційно в Білому домі.

У четвер, 12 Лютого Сенат США переважною більшістю (93 проти 5 голосів) затвердив кандидатуру Ештона Картера на посаді глави оборонного відомства США.

Картер закінчив з відзнакою престижний Єльський університет, отримавши ступінь бакалавра в галузі фізики та середньовічної історії. Після цього він продовжив освіту в Оксфордському університеті, отримавши докторський ступінь у галузі теоретичної фізики. Потім працював у наукових установах.

Читайте також: США знайшли дірку у санкціях

Новопризначений міністр також має багаторічний послужний список на посадах в Пентагоні, в тому числі помічником міністра оборони з питань глобальної стратегії, керівником напряму оборонних закупівель, заступником міністра оборони (2011-2013 рр.). Картер, крім усього, є автором 11 книг і понад 100 наукових статей з фізики, технології, національної безпеки та управління.