Події
4 квітня 2019
У Криму двох фігурантів справи «українських диверсантів» засудили до 14 років колонії
Чоловіків окупаційна влада та правоохоронці звинуватили в підготовці диверсії та незаконному зберіганні вибухових речовин.
news-image
В анексованому Росією Криму двох фігурантів справи «українських диверсантів» — Володимира Дудку та Олексія Бессарабова — засудили до 14 років позбавлення волі, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Адвокат Дудки Сергій Легосов розповів «Интерфаксу», що обом чоловікам також призначили штрафи. Дудці — 145 тисяч гривень, Бесарабову — 124,5 тисячі гривень.

Обидва проведуть 14 років у колонії суворого режиму.

Адвокат додав, що Дудка та Бесарабов не визнавали й не визнають своєї провини.

Чоловіків окупаційна влада та правоохоронці звинуватили в підготовці диверсії та незаконному зберіганні вибухових речовин. За версію «слідства», вони планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення Криму.

Нагадаємо, 10 листопада 2016 року російська ФСБ в анексованому Криму заявила про затримання в Севастополі «групи диверсантів», які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об'єктах Криму. У ФСБ стверджували, що троє затриманих — Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов та Володимир Дудка — є членами «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». У Міноборони України цю інформацію спростували. Насправді троє затриманих були колишніми співробітниками центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», який закрився у 2014 році.

Під час затримання Штиблікова, силовики ФСБ демонстрували іграшкову «зброю» — знаряддя для гри в страйкбол — як докази того, що він диверсант.

Читайте також:У РФ запропонували Києву переговори щодо авіаперельотів