Війна
5 квітня 2019
Бойовики 10 разів обстрілювали позиції ЗСУ на Донбасі, один український військовий дістав поранення, — штаб
Внаслідок обстрілів один військовослужбовець ОС дістав поранення.
news-image
Протягом минулої доби бойовики 10 разів обстріляли позиції українських військ на Донбасі, зокрема, вісім разів застосувавши заборонену зброю, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Як повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил, внаслідок обстрілів один військовослужбовець ОС дістав поранення.

Так, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід бойовики з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм і великокаліберних кулеметів вели вогонь поблизу Лебединського. В районі Авдіївки українські бійці потрапили під вогонь з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Пісків бойовики обстріляли українських військових з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Талаківки бойовики застосували станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. З автоматичних станкових гранатометів були обстріляні українські позиції біля Павлополя, а з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів — поблизу Новоселівки Другої.

Крім того, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ з артилерійських систем калібру 152 мм був обстріляний взводний опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил у районі Новотошківського.

За даними розвідки, минулої доби вогнем у відповідь українські військові знищили чотирьох бойовиків, двоє — були поранені.

Також була знищена одна одиниця військової техніки бойовиків.

Від початку поточної доби обстрілів позицій українських військ не зафіксовано.

Нагадаємо, упродовж 3 квітня у зоні бойових дій на Донбасі бойовики 6 разів порушували режим припинення вогню. Чотири з шести разів використали озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Читайте також:Війна на сході: 15 обстрілів за добу і 2 загиблих, окупанти отримали відповідь