Суспільство
7 квітня 2019
В Україні змінили правила видачі посвідчень водія
Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.
news-image

Кабінетом міністрів внесено зміни до ряду постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл. Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС України. Зокрема, запроваджено відеофіксацію іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Відтепер й під час складення практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному авто», - йдеться у повідомленні.

Відтепер скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому буде неможливо. До двох років скорочено термін чинності свідоцтва автошколи про закінчення навчання. А отримати або обміняти посвідчення водія неможливо без відмітки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

«У процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС з навчальними закладами з підготовки водіїв транспортних засобів запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття», - зазначають у сервісному центрі.

Таке нововведення покликане посилити контроль за організацією навчального процесу. Нововведення, що стосуються діяльності автошкіл, передбачають:

- скасування необхідності придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів;

- передачу функції акредитації закладів від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС за місцезнаходженням закладів;

- спрощений механізм акредитації закладів, що належать до сфери управління Міністерства освіти та науки.

Також передбачено, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.


Читайте також: «Нещасний випадок»: у поліції розповіли подробиці смертельного вибуху в авто на Київщині