Події
9 квітня 2019
Рідні полонених моряків збираються їхати на так звані судові засідання до Москви
Працівники секретаріату омбудсмена зібрали 30,5 тис. грн для придбання квитків до Москви родичам військовополонених.
news-image

Наступного тижня в Москві відбудеться чергове так зване судове засідання над 24 українськими військовополоненими моряками, захопленими російськими військовиками внаслідок акту агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Хлопців вже майже п’ять місяців тримають у Лефортовському СІЗО у Москві. На них постійно тиснуть, і їм потрібна підтримка найрідніших. Аби побачити своїх синів, братів та чоловіків, рідні збираються їхати на так звані судові засідання з різних куточків України", - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що для придбання квитків до Москви потрібні чималі кошти.

"Працівники секретаріату уповноваженого разом зі мною зібрали і перерахували 30,5 тис. грн", - повідомила Денісова.

Вона також закликала всіх охочих приєднатися до збору коштів. За словами омбудсмена, сестра командира походу, капітана 2-го рангу Дениса Гриценка Ольга Гриценко відкрила рахунок у "ПриватБанку" для збору коштів на квитки родичам військовополонених: 4149 6293 8101 9801. 

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Внаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово". До того ж трьох поранених при обстрілі росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Читайте також:Нігерійські пірати взяли в полон українських моряків