Суспільство
9 квітня 2019
Патріарх Православної церкви України Філарет закликав ухвалити закон про державну мову (відео)
Якщо ми хочемо, щоб в Україні збереглася українська нація і існувала українська держава - треба зберігати українську мову.
news-image

Почесний Патріарх Православної церкви України Філарет закликав ухвалити закон про державну мову, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Дорогі браття і сестри, закон про державну мову має для нас, дуже велике значення. Без мови нема нації, нема народу. І тому якщо ми хочемо, щоб в Україні збереглася українська нація і існувала українська держава - треба зберігати українську мову. Тому сили, які виступали проти України як держави, завжди поневолювали нас через знищення нашої української мови", - заявив у відео-зверненні опублікованому у Facebook.
"Церква звершує богослужіння українською мовою для того, щоб утвердити в свідомості віруючих необхідність молитися мовою, яку вона розуміє. Апостол Павло сказав: "Краще сказати п'ять слів зрозумілою мовою, чим тисячу слів незрозумілою". Шановні народні депутати, я звертаюсь до вас, підтримайте закон про державну українську мову. Наш український народ багато століть був поневоленим. І українську мову окупанти намагались знищити, замінити її іншою мовою, і тому на сьогодні українська мова потребує захисту, і прийняття закону про державну українську мову буде слугувати захисту української мови", - сказав Філарет.

Закон про мову має першочергове значення, але щоб його ухвалити потрібно продовжити роботу сесії Верховної Ради на наступний тиждень. Про це розповів глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Читайте також:У ЦВК кажуть, що кандидати в президенти не повинні «добре» володіти українською