Суспільство
18 лютого 2015
СБУ відкрила 4 тис. справ про повалення конституційного ладу та захоплення влади
Слідчі повідомили про підозру 1041 особі, 720 підозрюваних були заарештовані судами на підставі подань слідчих СБУ
news-image

Слідчими Головного слідчого управління та регіональних органів СБУ з лютого 2014 року було зареєстровано, розслідувалось і розслідується понад 4 тис. кримінальних проваджень про злочини проти основ національної безпеки і оборони України, посягань на її територіальну цілісність і недоторканність, інших тяжких злочинів, направлених на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу відомства.

Пріоритетом у діяльності слідчих підрозділів СБУ є боротьба зі злочинністю в зоні АТО, швидке та разом з тим повне і об’єктивне розслідування відносно осіб, які вчинили державну зраду (78 проваджень), диверсії (58), шпигунство (9), терористичні акти (108).

Слідчі повідомили про підозру 1041 особі. 720 підозрюваних були заарештовані судами на підставі подань слідчих СБУ.

Обвинувальні акти щодо 279 осіб з числа активних учасників терористичних організацій, диверсантів, зрадників та посібників терористів слідчими СБУ направлені до судів. 74 особи визнані винними у вчиненні злочинів проти держави й народу України, їх засуджено до різних строків ув’язнення.

На сьогодні СБУ утримує під вартою 118 осіб, у розшуку перебувають 411 підозрюваних у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України та правопорядку в державі.