Спорт
12 квітня 2019
Павелко заступився за Зозулю: ФФУ готує звернення до УЄФА
В Іспанії футболіста звинувачують в тому, що він нібито є неонацистом і расистом.
news-image

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко висловив обурення тим, що український футболіст Роман Зозуля "став мішенню для нападок з боку лівих радикалів Іспанії". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook і пообіцяв гравцеві всіляку підтримку з боку ФФУ, передає «Є!» із посиланням на УНН.

"Вкрай обурений, що патріот, який щиро любить Україну, Роман Зозуля знову став мішенню для нападок з боку лівих радикалів Іспанії. На цей раз відзначився депутат місцевого Конгресу і Європарламенту Пабло Іглесіас. Він підтримав дії фанатів Райо Вальєкано в їх бойкоті Романа через його нібито нацистські погляди.

Як і два роки тому шанувальники забороненої в нашій країні комуністичної ідеології знову звинувачують Романа в тому, що він нібито є неонацистом і расистом. Тим, хто знає Зозулю, а я особисто знайомий з ним уже дуже давно, очевидно, що більш абсурдної претензії на адресу одного з найбільш харизматичних українських гравців і бути не може", - зазначив Павелко.

Він також наголосив, що щиро вдячний керівництву клубу "Альбасете", за який виступає Роман, і іспанським ЗМІ, котрі виступили на його захист.

За словами Павелка, Федерація футболу України готова надати Зозулі будь-яку, в тому числі юридичну допомогу, якщо Роман прийме рішення захищати свою честь і репутацію в суді.

"Також в УЄФА і Королівську іспанську футбольну федерацію буде направлено звернення з проханням дати оцінку випадів політиків-популістів на адресу українського футболіста. Упевнений, всі шанувальники українського футболу підтримають мене в тому, що Патріот України Роман Зозуля не повинен страждати через свою громадянську позицію! Тим більше, що активна громадянська і соціальна позиція Романа - це привід для національної гордості всіх, хто любить нашу прекрасну країну!" - резюмував президент ФФУ.
Читайте також: Футболіст Зозуля врятував від удушення іспанського одноклубника (фото)