Політика
16 квітня 2019
Представники українських ЗМІ закликають Зеленського провести прес-конференцію до дебатів
Представники низки засобів масової інформації оприлюднили відкрите звернення до Володимира Зеленського із закликом вийти на прес-конференцію щонайпізніше 18 квітня.
news-image

Представники низки засобів масової інформації та медійних організацій оприлюднили відкрите звернення до кандидата в президенти України Володимира Зеленського із закликом вийти на прес-конференцію щонайпізніше 18 квітня, до офіційної дати дебатів (19 квітня). Про це пише «Є!» з посиланням на interfax.com.ua.

"Медійна спільнота та громадянське суспільство мають низку питань щодо вашого бачення подальшого розвитку країни, а також вашої відкритості й готовності бути підзвітним суспільству, яке вас обирає. Закликаємо вас не наслідувати негативні практики ігнорування запитів медіа, які, на жаль, також мали місце протягом минулих п’яти років, та провести прес-конференцію для ЗМІ до офіційної дати дебатів (не пізніше 18 квітня), щоб забезпечити діалог із представниками медіа зокрема та українцями загалом", - ідеться у зверненні, оприлюдненому у вівторок на порталі "Детектор медіа".

У зверненні наголошується, що до цього В.Зеленський спілкувався переважно за допомогою відеороликів через свої Instagram і Youtube-канал, однак виникають питання щодо бачення кандидатом подальшого розвитку країни, а також відкритості й готовності бути підзвітним суспільству, яке обирає президента України.

Відкрите звернення підписали, зокрема, UA: Перший (НСТУ), Українське радіо (НСТУ), інформаційне агентство "Укрінформ", Liga.net, Громадське телебачення Донбасу, "Новое время", "Детектор медіа", Інститут масової інформації, Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, Інститут розвитку регіональної преси, Український кризовий медіацентр, Асоціація української преси, Національна суспільна телерадіокомпанія України.

Читайте також:З 16 квітня МВС і всі структурні підрозділи переходять на посилений варіант несення служби