Світ
17 квітня 2019
Майже мільярд доларів зібрали на відновлення Нотр-Даму
Кошти передають бізнесмени-мільярдери (зокрема, представники Apple, L’Oreal, Chanel, Dior), а також прості люди з Франції і всього світу
news-image

На відбудову пошкодженого пожежею паризького собору Нотр-Дам вже зібрали близько мільярда доларів, повідомив 17 квітня президентський посланець із питань культурної спадщини Стефан Берн. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, на даний час на відбудову собору перерахували 880 мільйонів євро (995 мільйонів доларів). Кошти передають бізнесмени-мільярдери (зокрема, представники Apple, L’Oreal, Chanel, Dior), а також прості люди з Франції і всього світу.

Пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня і тривала дев’ять годин. За попередніми даними, причиною займання стали ремонтні роботи. В результаті пожежі обвалилися шпиль і покрівля собору. Пожежникам вдалося врятувати каркас історичної будівлі.

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв, що собор буде відновленийупродовж п’ять років. Він заявив, що пожежникам вдалося уникнути найгіршого розвитку подій – обвалення стін храму.

Читайте також:Названа кількість постраждалих під час пожежі в соборі Паризької Богоматері