Суспільство
17 квітня 2019
Рабінович заявив, що зараз українці не можуть захищати свої права в суді (відео)
Народний депутат впевнений, що недосконалість судової системи необхідно виправляти не тільки за допомогою реформ, а й шляхом зміни мотивації суддів.
news-image

За нинішньої влади українці не можуть захистити свої права в суді через корупцію.

Про це в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат і глава партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».

«Якщо людина не може чесно в суді захистити свій будинок, свою машину, свій бізнес або взагалі свої права, це значить, що держава розвиватися не буде, тому що ніхто не буде серйозні гроші інвестувати в країну, в якій ці вкладення не захищені», - пояснив парламентарій.

Народний депутат впевнений, що недосконалість судової системи необхідно виправляти не тільки за допомогою реформ, а й шляхом зміни мотивації суддів.

«Перша і найголовніша реформа повинна стосуватися судової системи. Нам потрібно розуміти, що є ціле покоління суддів, які платили за вступ до інституту. Вони це робили не для того, щоб потім прийти чесно працювати», - зазначив політик.

Глава партії «Опозиційна платформа - За життя» запропонував в питанні судової реформи наслідувати приклад інших країн.

«Нам потрібно йти шляхом, який до цього проходили інші країни, в тому числі і США. Потрібно прийти до виборності суддів», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:Зеленський висунув Порошенку нові вимоги про дебати: користувачі соцмереж обурені