Події
17 квітня 2019
Підрив автомобіля розвідника у Києві: підозрюваний російський військовий вижив і заарештований
Диверсант мав фальшивий паспорт громадянина Киргизії на ім'я Олексія Ломако. Справжнє ім'я злочинця - Олексій Комаричев. Він громадянин Росії, співробітник військової розвідки.
news-image

Служба безпеки України заявляє, що диверсант, підозрюваний у підриві автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова 4 квітня, вижив, його заарештовано. Про це на брифінгу сказав голова СБУ Василь Грицак, передають Українські Новини, пише «Є!».

Він заявив, що раніше розповсюджена інформація про загибель терориста є хибною.

"Виконавець живий, він знаходиться в лікарні", - заявив Грицак.

З його слів, цей диверсант мав фальшивий паспорт громадянина Киргизії на ім'я Олексія Ломако. Справжнє ім'я злочинця - Олексій Комаричев. Він громадянин Росії, співробітник військової розвідки. Комаричев - керівник російської ДРГ, закинутої до України для вбивства українських офіцерів розвідки. Зараз затримано 7 членів цієї ДРГ, в тому числі затримано російського офіцера Тимура Дзортова.

4 квітня диверсант загинув після невдалої спроби закласти вибухівку в автомобіль співробітника розвідки в Києві. Він намагався замінувати автомобіль співробітника Головного управління розвідки Міноборони.

Інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової міліції. В організації вбивств українських офіцерів розвідки підозрюють начальника департаменту ФСБ Росії генерала Мінаєва. СБУ встановила підозрюваного у вбивстві генерала Шаповала.

Читайте також:Судилище над українськими моряками у Москві намагаються зробити закритим