Світ
17 квітня 2019
Поїхали на барбекю: двох студентів оштрафували на 13,5 млн євро за пожежу
Студенти кажуть, що їх зробили "цапами-відбувайлами".
news-image

В Італії двох студентів, що були на барбекю у горах італійського регіону Комо, звинуватили у лісовій пожежі та зобов'язали виплатити 13,5 млн євро. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC, передает «Є!»

Торік 30 грудня двоє 22-річних студентів були на барбекю у гірському будиночку в лісі, коли виникла масштабна лісова пожежа. Пожежа тривала декілька днів, знищивши близько 1 тис. гектарів лісу на горі Берлінгера.

Величезний штраф у розмірі 13,5 млн євро для двох студентів місцеві чиновники розрахували на основі формули, яку використовують для визначення ступеня заподіяної пожежею шкоди.

Один зі студентів сказав італійським ЗМІ, що їх зробили "цапами-відбувайлами" за пожежу. Студенти кажуть, що їм дуже шкода через пожежу, але вона була спричинена кількома джерелами.

"Ми справжні жертви цієї історії. Ми негайно попередили пожежну команду і кинулися у вогонь, щоб спробувати загасити його", - сказав один зі студентів.

Прокурори, однак, простежили шлях пожежі, і дійшли до висновку, що загоряння почалось від вугілля барбекю. Поширенню вогню сприяли і надзвичайно сухі погодні умови. Двох молодих людей, а також власника майна, визнали винними.

Адвокат одного із студентів сказала, що будь-яке покарання має бути осмисленим і мати сенс.

"Який сенс накладати адміністративні санкції... вже знаючи, що двоє хлопчаків, все ще студентів, не в змозі сплатити?" - сказала адвокат.

У прокуратурі кажуть, що штраф був "сигналом того, що ми повинні підштовхнути людей до більшої відповідальності в захисті навколишнього середовища".

Читайте також: У Канаді згорів Український культурний центр