Політика
18 квітня 2019
Луценко тепер каже, що у нього немає «списку недоторканних» від Йованович
Також генпрокурор заявив, що зустріч з послом США "залишила після себе не дуже хороші емоції".
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко визнав, що не отримував "список недоторканних" осіб від посла США Марі Йованович. Про це Луценко заявив в інтерв'ю виданню "theБабель", передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Так, Луценко розповів, що під час зустрічі Луценка і Йованович в ГПУ посол США цікавилася справою Віталія Касько. 

"Зустріч була в ГПУ, за цим столом у січні 2017 року. Вона проходила не один на один. Вона була не одна, і я був не один. Пані Йованович цікавила справа Віталія Каська. Справа в тому, що пан Касько прописав у службовій квартирі маму, яка ніколи не виїжджала зі Львова, — це були ознаки зловживання", - повідомив Луценко.

Також Луценко заявив, що ця зустріч з Йованович залишила після себе не дуже хороші емоції.

"За її словами, Касько був видатним антикорупційним діячем, а кримінальна справа дискредитувала антикорупціонерів. Я виклав деталі і пояснив, що не можу відкривати і закривати виробництва за своїм бажанням. Назвав ще низку так званих антикорупціонерів, що проходять у справах. Вона сказала, що це неприпустимо, мовляв, підірве довіру до антикорупційних активістів. Я узяв листочок, записав озвучені прізвища і кажу: "Диктуйте список недоторканних персон". Вона каже: "Ні, ви мене неправильно зрозуміли". Я кажу: "Ні, я вас правильно зрозумів; раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танкової" [колишня назва вулиці Сікорського, де знаходиться посольство США]. Зустріч закінчилася. Боюся, емоції були не дуже хороші", - сказав він.
Читайте також: Луценко відмовився показати «список недоторканих» від посла США