Події
18 квітня 2019
Збиття ІЛ-76 над Луганськом: український суд не визнав загибель командира літака наслідком агресії РФ
Літак було збито 14 червня 2014 року, загинуло 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу.
news-image

Мелітопольський міськрайонний суд відмовився визнати наслідком агресії Російської Федерації загибель Олександра Білого — командира літака ІЛ-76, який збили під Луганськом у червні 2014 року. Про це йдеться у рішенні суду від 16 квітня яке отримала вдова Білого, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

У рішенні суду вказані лише вступну та резолютивну частину — без мотивувальної частини, де суд аргументує своє рішення.

Як повідомляє УНІАН, суддя Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Горбачова не змогла прокоментувати своє рішення, пославшись на відсутність часу в зв’язку з судовим засіданням. Водночас виконувачка обов’язків глави Мелітопольського міськрайонного суду Тамара Міщенко сказала, що суддя не встигла оформити мотивувальну частину судового рішення, бо завантажена роботою, і пообіцяла, оприлюднити рішення повністю 22 квітня.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було збито літак Іл-76. На його борту перебували 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

27 березня 2017 року у справі збиття ІЛ-76 суд визнав винним у «недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків» генерал-майора Віктора Назарова, який відповідав за відправку ІЛ-76 і на момент трагедії був начальником штабу Антитерористичної операції.

Суд присудив генералу 7 років ув’язнення, однак він подав на апеляцію і наразі працює заступником керівника Генштабу Збройних сил. У листопаді 2018-го суд вирішив розглянути апеляцію генерала Назарова спочатку.

Читайте також: Як загинули десантники Іл-76 під Луганськом