Київ
18 квітня 2019
В парку «Кіото» спостерігається покращення криміногенної ситуації завдяки роботі «Муніципальної охорони» - КМДА
Щодня співробітники комунального підприємства «Муніципальна охорона» доводять ефективність своєї роботи, забезпечуючи порядок та безпеку на міських об’єктах соціальної інфраструктури.
news-image

Щодня співробітники комунального підприємства «Муніципальна охорона» доводять ефективність своєї роботи, забезпечуючи порядок та безпеку на міських об’єктах соціальної інфраструктури.

Про це зазначив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний під час інспекції закладів та об’єктів, де здійснюється охорона муніципальним підприємством, пише «Є!» з посиланням на kyivcity.gov.ua.

«Співробітники, які здійснюють охорону, – професійні та досвідчені, і ми вже за цей місяць бачимо конкретні результати їхньої діяльності. Ми відвідали лікарню швидкої медичної допомоги, де, на жаль, чи не на кожній зміні охоронців, трапляються випадки неадекватної поведінки відвідувачів. Дії таких осіб загрожують як пацієнтам, так і персоналу лікарні. До того, як муніципальна охорона стала до роботи в цьому закладі, залагоджувати ситуації з неадекватною поведінкою доводилося медикам. Але ж головним завданням медичного персоналу є саме надання допомоги та порятунок життя пацієнтів, а не забезпечення правопорядку. Тому в медичних закладах, де працює «Муніципальна охорона», вдалося забезпечити правопорядок та безпечні умови для медиків та пацієнтів», – підкреслив Дмитро Загуменний.

Крім того, за словами керівника апарату КМДА, таке саме завдання стоїть і щодо охорони правопорядку в місцях масового перебування людей. Зокрема, у парку «Кіото», здійснюється цілодобове патрулювання комунальним підприємством «Муніципальна охорона».

«Завдяки роботі підприємства у парку «Кіото» спостерігається значне покращення криміногенної ситуації, недопущено низку порушень з боку відвідувачів парку, які перебували у стані алкогольного сп’яніння чи в неадекватному емоційному стані. І, звичайно, попереджено акти вандалізму та псування майна громади», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він додав, що головне завдання «Муніципальної охорони» – зробити місто максимально безпечним та комфортним для киян, сприяти збереженню об’єктів комунальної власності. І в цьому питанні комунальне підприємство тісно співпрацює з правоохоронцями.

Довідково.

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» створено рішенням Київради з метою забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва та надання послуг охорони іншим суб’єктам господарювання.

Станом на сьогодні особовий склад підприємства налічує 167 охоронників, ще 67 пройшли співбесіди та готують необхідні для працевлаштування документи. 95% з них – учасники бойових дій (ветерани АТО/ООС).

Бійцям надається зручний змінний графік роботи. Підприємство забезпечує фахову підготовку працівників на посадах охоронників чи охоронців з присвоєнням  відповідного кваліфікаційного розряду.

Згідно рішення Київради від 20 грудня 2018 року № 532/6583 комунальному підприємству було визначено адресний перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Києва, які воно має першочергово взяти під охорону. Місто зробило особливий акцент на соціальну складову, тому першими муніципальну охорону отримали лікарні та парки Києва.