Політика
23 квітня 2019
Кравчук дав оцінку президентській діяльності Петра Порошенка
На думку першого президента, "не варто перебільшувати історичного значення п'ятирічної діяльності Порошенка".
news-image

Перший президент України Леонід Кравчук пояснив, чому не можна ідеалізувати нинішнього главу держави Петра Порошенка. За його словами, Порошенко спочатку слід відійти від ідеї "об'єднуватися навколо кого-небудь", пише "Главред", передає «Є!»

"Адже чого хотів Петро Олексійович? Щоб люди об'єдналися навколо нього. І він весь час товкмачив про це. Як-то я йому навіть сказав: "Петро Олексійович, не можна так. Люди маєть об'єднуватися навколо стратегічних інтересів народу і держави, а не навколо президента". До того ж, навколо президента, рейтинг якого не досягав і 15%... Це виглядало так, що Порошенко заплющив очі і говорив тільки те, що хотів. А паралельно команда його бізнес-партнерів, свояків і бізнес-кумів співали пісні. Так не можна було робити - так не побудуєш держави", - переконаний перший президент України.

Він нагадав, що за все зроблене Петру Порошенку потрібно поставити плюс, а за все, що так і залишилося незробленим, поставити мінус.

"До того ж, подібні оцінки має ставити народ, а не чиновники. А сьогодні народ мовчить, зате чиновники звідусіль верещать: "Спасибі Петру Олексійовичу за те і за се". Хіба ці слова подяки звучить від народу? Якщо ж чиновники дякують особисто від себе, то вони дякують за те, що Порошенко дав їм владу, затвердив на посаді, дав можливість заробляти, за те, що Свинарчукам він дав можливість бути Свинарчуками... Хіба за це народ буде дякувати Порошенку?" – запитав екс-президент.

Однак не варто перебільшувати історичного значення п'ятирічної діяльності Порошенка, закликав Кравчук, адже для таких оцінок потрібно час.

"Відверто кажучи, п'ять років президентства Петра Порошенка, як би їх не ідеалізували, залишають по собі всі ті ж проблеми, що і на початку його каденції: корупція, війна, бідність і багато чого іншого, що змушувало людей залишатися в надзвичайно складній життєвій ситуації", – перерахував Кравчук.

І резюмував:

"Природно, що українці не захотіли терпіти знущання над собою, далі слухати брехню та постійні обіцянки, які ніколи не виконувалися, тоді як влада жила для себе. Люди захотіли таку владу, яка б нарешті почала виконувати волю народу, що і стало головною причиною такого результату голосування".

 

Читайте також: Кравчук обурений тим, що не отримує президентської пенсії