Держкіно заборонило трансляцію російської стрічки "Брат 2"
Фільм "містить сцени, які є принизливими для українців за національною ознакою"
news-image

Трьом фільмам російського виробництва було заборонено у видачі свідоцтв на право розповсюдження і демонстрації на території України.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "ТСН".

Мова йде про фільми "Брат-2", "Із життя капітана Черняєва" та "Павутина 8".

Дане рішення було прийнято Держкіно на підставі висновків Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно і відеофільмів.

Фільм "Брат 2" заборонений для кінотеатрального і телепоказу, публічного комерційного відео та домашнього на всій території України, оскільки "містить сцени, які є принизливими для українців за національною ознакою, а також за некоректність демонстрації цього фільму під час агресії на сході країни", зазначають у Держкіно.

Читайте також:Рада заборонила трансляцію російських фільмів

Що стосується фільмів "Із життя капітана Черняєва" і "Павутина 8", то ці стрічки містять популяризацію силових структур РФ.

Раніше повідомлялося, що Рада заборонила показувати в Україні російські фільми. Водночас у законі прописана норма, що така заборона не поширюється на фільми, які були вироблені до 1 січня 2014 року. Щодо фільмів більш раннього ввиробництва приймаються рішення індивідуально.

У свою чергу народний депутат Микола Княжицький зауважив, що до суб'єктів господарювання, які порушать встановлені цим законом норми, Держкіно застосовуватиме санкції у вигляді штрафів від 10 до 50 мінімальних заробітних плат.