Київ
26 квітня 2019
Кличко проводить ремонти столичних мостів, які руйнувалися більше 20 років, - ЗМІ
До 2014 року системним ремонтом мостів в столиці практично не займалися.
news-image

До 2014 року столичній владі не вистачало часу, бажання і бюджету на підтримку мостів і шляхопроводів, побудованих десятки років назад. Ситуація налагодилася після того, як мером столиці був обраний Віталій Кличко, йдеться в матеріалі УНІАН, пише «Є!».

У виданні зазначають, що до 2014 року системним ремонтом мостів в столиці практично не займалися.

«Але Віталій Кличко зміг взяти ситуацію в свої руки - тут в нагоді і його професійна команда, і практичність, і досвід європейських держав. Так, в 2015 році ремонт став проводитися по вдосконаленій технології, яка в три рази збільшує гарантійний термін експлуатації», - сказано в статті.

При цьому за словами авторів, не самий короткий термін ремонтів виправданий не тільки послідовним фінансуванням з бюджету, але і якістю проведення робіт.

«Наприклад, конструкція Південного мостового переходу передбачає 46 деформаційних швів, які вже вичерпали свій ресурс і потребують капітального ремонту. Автодорівцям вже вдалося замінити 21 шов, в планах на 2019 рік - ще 8 швів. Ремонт проходить з використанням самих передових німецьких технологій», - повідомляє УНІАН.

У виданні також нагадали і про ситуацію, що склалася навколо Шулявського мосту.

«Мало хто, сміючись над виразом Віталія Кличка про «втомленому» мості, звернув увагу на його ключова теза: Шулявський міст буде повністю реконструйований», - відзначили в ЗМІ.

В даний час демонтаж Шулявського шляхопроводу закінчено. Згідно з прогнозами КМДА, роботи з будівництва нового шляхопроводу довжиною 158,17 м, велосипедних доріжок (довжина - 741 м), ліво- і правоповоротних з'їздів, реконструкції підземного пішохідного переходу, благоустрою та озеленення будуть завершені до кінця 2019 року.

«Звичайно, привести в порядок всі мости столиці відразу не вийде. Але те, що вперше за кілька десятків років міська влада почала вирішувати цю проблему - тенденція однозначно позитивна. Так, за короткий термін Віталія Кличка на посту мера в Києві встигли провести ремонт 26 (!) Мостів і шляхопроводів», - повідомили журналісти.

Відзначимо, в 2018 році було відремонтовано мости на Одеській площі, проспекті Науки, на вул. Малинської, Залізничній, шляхопроводи на Нивках, бульварі Вацлава Гавела, вул. Академіка Палладіна, на перетині вул. Кирилівської та вул. Олени Теліги, Святошинському мосту. У КМДА відзначають, що в планах на 2019 рік -реконструкція інших міських мостів.

«Так, процес це не швидкий. Адже через те, що кошти на ремонт інфраструктурних споруд багато років не виділялися, в останні 3-4 роки дорожники змушені наздоганяти ремонтні роботи, які в плановому порядку повинні були бути проведені протягом десятиліть! Звичайно, ремонти мостів періодично створюють киянам незручності в вигляді пробок і переповненого комунального транспорту. Але це ті незручності, які терпиш з розумінням, що це - для нашого ж блага, і що робити це необхідно. А ще - що далі буде тільки краще», - резюмується в матеріалі.

Читайте також:Київ увійшов у ТОП-10 смарт-міст за економічною ефективністю