Політика
30 квітня 2019
Рабінович вважає, що для зниження цін на газ потрібно домовитися про більш дешеве паливо з РФ
На думку політика, анонсоване урядом зниження ціни на газ - це знущання.
news-image

Щоб знизити ціну на газ в Україні, необхідно більш дешеве паливо, яке можна отримати тільки в Росії. І про його постачання вже домовилися представники партії «Опозиційна платформа - За життя». Таку заяву в ефірі телеканалу «112 Україна» зробив глава політсили і народний депутат Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Щоб знизити ціну на газ, потрібно зрозуміти, за рахунок чого ти це зробиш. Треба зрозуміти, що потрібно отримати вихідне паливо дешевше. А отримати його можна тільки з Росії. Уряд заявив, що шукатиме альтернативні джерела газу і нафти в Європі. Нехай вони прокинуться і дізнаються, що там немає альтернативних джерел!»- заявив парламентарій.

За його словами, Міжнародний валютний фонд знижувати тарифи не буде, оскільки це не в його інтересах, а анонсоване урядом зниження ціни на газ - це знущання.

«7 копійок, на які знизив Кабмін плату за газ - це знущання, особливо після того, як вони ж і підняли вартість на 480%. Можна битися головою об стінку, але якщо у тебе немає інших можливостей знизити тарифи, то їх і не буде. Навіть після виборів МВФ не стане знижувати ціну, просто тому що Володимир Зеленський - «хороший хлопець». Вони не для цього влаштовані», - зазначив нардеп.

Як вважає глава «Опозиційної платформи - За життя», в нинішніх умовах необхідно відсунути політику на другий план і зосередитися на економічних питаннях.

«Нам потрібно припинити вакханалію тупоумства! Потрібно політику відставити убік. Сісти з Росією за стіл переговорів, укласти нормальний економічний договір. Те ж саме з Білоруссю, Казахстаном. Без будь-якої політики, без співу гімнів, без дурниць. Глава політради нашої партії Віктор Медведчук був у Москві, зустрічався і з президентом РФ Володимиром Путіним, і з прем'єром Дмитром Медведєвим. Вони ясно відповіли на це питання. Навіщо ми весь час змішуємо мух з котлетами? Займімося економікою! Знизимо ціни на газ, встановимо мир в країні. Це найголовніше», - підсумував Вадим Рабінович.