Політика
2 травня 2019
Партія Рабіновича і Медведчука займає другу позицію на виборах у ВР, - західні соціологи
Партія Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука «Опозиційна платформа - За життя» лідирує в рейтингах парламентських політичних сил.
news-image

Партія Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука «Опозиційна платформа - За життя» лідирує в рейтингах парламентських політичних сил.

Про це стало відомо завдяки публікації міжнародного дослідницького центру BURI-Україна (TheBelgium-UkraineResearchInstitute, Бельгія), пише «Є!».


За результатами опитування, проведеного 23-30 квітня 2019 року, якби парламентські вибори проходили в найближчу неділю, шанси на проходження до майбутнього складу українського парламенту отримали б такі партії: «Слуга народу» новообраного президента України Володимира Зеленського (27,9%), «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука (15,8%), «Блок Петра Порошенка «Солідарність»(13,2%) і «Батьківщина» Юлії Тимошенко (12,4%).

Рейтинги інших політичних партій на даний момент нижче 5%, необхідних для подолання бар'єру для проходження до Верховної Ради.

Що стосується найбільш примітних політичних тенденцій, які будуть характеризувати новий політичний сезон в Україні, то дослідники виділяють наступні аспекти: через значну політизацію українського суспільства та на відміну від попередніх років політичний сезон в Україні не закінчиться з початком літа.

Більш того, початок парламентської кампанії заплановано на 28 липня, і це також вплине на підвищену публічну активність українських політиків.

Розмір електоральної підтримки політичних партій, на чолі яких будуть стояти Володимир Зеленський і Петро Порошенко, в цілому збігся з їх рейтингом перед першим туром президентських виборів. У той же час, зростання підтримки партії «Опозиційна платформа - За життя» може бути пояснений істотним суспільним запитом на політиків, на порядку денному яких головне місце займають питання якнайшвидшого розв'язання конфлікту на Донбасі і встановлення миру в Україні.

Незначні показники Радикальної партії Олега Ляшка та «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, які знаходяться на порозі потрапляння в наступний склад Верховної Ради України, можуть зазнати серйозних змін протягом літніх місяців. Беручи до уваги ймовірну похибка вибірки (2,2%), їх шанси на роботу в парламенті цілком реалістичні.
Опитування проводилося на території України (крім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим) міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (TheBelgium-UkraineResearchInstitute, Бельгія) 23-30 квітня 2019 року. Загальна кількість респондентів склало 2024 людини. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Читайте також:У Зеленського визначилися з главою адміністрації президента