Суспільство
2 травня 2019
В Україні обмежать встановлення котлів та бойлерів
Тепер встановлення котлів та бойлерів можливе лише в тому випадку, якщо не менше половини мешканців уже відрізали свої квартири від загальної труби.
news-image

Обмеження на встановлення приватних котлів та бойлерів обумовлені тим, щоб населення менше відмовлялося від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання, пише «Є!» з посиланням на Факти.

Тепер встановлення котлів та бойлерів можливе лише в тому випадку, якщо не менше половини мешканців уже відрізали свої квартири від загальної труби.

Чиновники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг свої ініціативи пояснюють положеннями нового закону про ЖКП № 2189-VIII, який набрав чинності 1 травня 2019 року.

Законом прописана процедура відмови від центрального опалення та гарячого водопостачання. Спочатку місцева влада повинна зібрати заявки на відключення. Потім вони повинні  розмістити на офіційному сайті повний перелік будинків, в яких вже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир.

У заяві людині потрібно буде виписати причини відключення, а також окреслити альтернативи, якими той має намір замінити комунальну послугу. Після цього комісія повинна надати рекомендації, яким чином здійснити відключення центрального опалення.

Процедуру потрібно встигти провести до 1 жовтня 2019 року.