Політика
2 травня 2019
Радник Зеленського пообіцяв повернути Донбас за п'ять років
Іван Апаршин заявив, що Київ поверне Донбас не військовим шляхом.
news-image

Радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин вважає, що Київ зможе повернути Донбас під свій контроль через п'ять років і не військовим шляхом. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Апостроф, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Наші Збройні сили здатні в повній мірі забезпечити нашу з вами безпеку. Але ви знаєте, що наші ресурси обмежені. Щодо повернення Криму і Донбасу. Якщо на сьогодні Донбас - це перспектива на п'ять років, то територія Криму - це перспектива більш віддалена. Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території військовим шляхом. Я можу спланувати військову операцію. я знаю людей, які здатні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій шляхом проведення військової операції. Втрати будуть величезними. На сьогодні це вже упущений шанс 2014 року", - сказав Апаршин.

Також він зазначив, що вести безпосередньо переговори з президентом Росії Володимиром Путіним - це програшна ситуація.  

"Як тільки ми з вами почнемо це робити, наші партнери, які зараз підтримують Україну, від нас відвернуться. Вони ж розуміють, яка тут може бути перспектива. Але як, все ж, забезпечити повернення цих територій? Я ж розумію, що поїхати сьогодні в Москву і домовлятися безпосередньо з президентом Володимиром Путіним - це абсолютно програшна ситуація. З ним не можна говорити прямо, тому ми повинні все ж просити допомоги у наших партнерів. Я б зробив все для того, аби Сполучені Штати все ж були залучені в цей процес. Це позиція потужного гравця, до якого прислухаються. Мені дуже близька позиція Великої Британії. Я б, все ж, почав переговори щодо миротворчих сил, з приводу їх виходу на кордон між Україною і Росією", - сказав Апаршин.
Читайте також: У Зеленського зробили нову заяву щодо перенесення Адміністрації президента