Події
3 травня 2019
Україна зможе отримати дані громадян, які оформили російські паспорти
Україна без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають російські паспорти.
news-image

Україна без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають російські паспорти. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак, передає «Є!» з посиланням на телеканал ZIK.

На запитання ведучого, чи є в України технічні засоби, щоб визначати тих громадян, які отримають російський паспорт, Гримчак відповів, що таких засобів у України немає, але ці дані частково несекретні в Росії.

"Список тих людей, які отримали російське громадянство як друге, можна отримати. Річ у тім, що згідно з російським законодавством дозволено мати друге і третє громадянство, але про це обов'язково повідомляти в органи влади. Тому я не бачу в цьому проблем, і ми будемо мати повністю всі дані", - вважає Гримчак.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дає змогу жителям окупованого Донбасу отримати громадянство в спрощеному порядку, а 1 травня - про спрощення порядку отримання російського громадянства і паспортів для переселенців із Криму і Донбасу.

Читайте також:«Хайль, Путін!»:  Соколова в образі Гітлера привітала росіян з 9 Травня (відео)