Події
3 травня 2019
В Україні з'явився небезпечний павук
Від його укусу німіють кінцівки.
news-image

Небезпечний павук оселився в Дніпропетровській області. Його укуси можуть завдати відчутної шкоди здоров'ю людини і навіть несуть загрозу життю при несвоєчасному зверненні за медичною допомогою. Про це повідомляє видання "Дніпро 24", передає «Є!» із посиланням на РБК.

Цей вид павука називається "Павук жовтий". Він живе серед сухостою, трав'янистих рослин, і листя, скрученого у трубочку.

Раніше цей вид павука зустрічався лише в Європі, а в Україну потрапив зовсім недавно. Також відомо, що був зафіксований випадок укусу павука.

Павук жовтий становить небезпеку для людини. Якщо його потривожити, він стрибає на людину і проколює їй шкіру. Його укус можна порівняти з укусом оси, однак він більш болючий.

Після атаки павуком у людини може спостерігатися гостра алергічна реакція, підвищується температура тіла. Крім того, болить область укусу і біль поширюється по тілу, після чого починають терпнути ноги.

В особливо небезпечних випадках також спостерігається сильна дратівливість і нервозність. У потерпілих спостерігається гострий пекучий біль, набряк укушеного місця, блювання, запаморочення, озноб, підвищення температури та артеріального тиску.

Зазвичай хворобливі симптоми проходять через 24-30 годин, в іншому випадку необхідна госпіталізація.

Читайте також: Біологи назвали найшвидшу істоту на Землі