Політика
3 травня 2019
Інавгурацію Зеленського пропонують призначити на 19 травня
Новообраний голова держави матиме можливість розпустити парламент до 27 травня.
news-image

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про призначення на 19 травня інавгураціїобраного президентом України Володимира Зеленського, пише «Є!» з посиланням на 112.

Відповідний проект постанови № 10270 подав позафракційний народний депутат Міщенко Сергій.

"Проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги українському народові новообраним президентом України (19 травня 2019 року)", - так називається проект постанови.

Документи проекту досі не опубліковано.

Як відомо, у разі проведення інавгурації 19 травня у Володимира Зеленського буде можливість розпустити нинішній склад парламенту - закон дозволяє зробити це до 27 травня.

Новини за темою: Інтерв'ю Володимира Зеленського перед другим туром виборів: Про що говорив кандидат у президенти

Нагадаємо, вибори президента України у 2019 році відбулися у два тури. Голосування в другому турі відбулося 21 квітня. Явка виборців у другому турі президентських виборів становила 62,07%. 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати президентських виборів. Переміг Володимир Зеленський із результатом 73,22% голосів виборців.

Раніше у команді Зеленського заявляли, що планують інавгурацію "з фішечками".

Результати президентських виборів офіційно опублікували в "Голосі України" 3 травня. Протягом 30 днів має відбутися інавгурація, тобто церемонія вступу на посаду голови держави. Дату визначить Верховна Рада (найближчий пленарний тиждень - 14-17 травня).

Читайте також:На вакансію прес-секретаря майбутнього президента надійшло більше 3 тисяч резюме